Studeren in Maastricht

Bijna zo oud als het Romeinse rijk en met een van de jongste en meest internationale universiteiten ter wereld bruist Maastricht ook van de cultuur en het studentenleven.

Locatie

THINK TANK bevindt zich op minder dan 15 minuten fietsen naar de verschillende faculteiten verspreid over de stad. De medische faculteit bevindt zich zelfs binnen 5 minuten loopafstand. De dichtstbijzijnde bushalte is direct voor de deur. Binnen een straal van 200 meter zijn er verschillende supermarkten en discountwinkels voor je dagelijkse boodschappen. Binnen dezelfde afstand is er een fitnessruimte en een tennisclub. De buurt rond THINK TANK wordt grotendeels gekenmerkt door huurappartementen en biedt een rustige groene omgeving. 

In de directe buurt is er voldoende openbare parkeergelegenheid. Hiervoor is een parkeerkaart nodig, die op aanvraag door de gemeente wordt verstrekt voor circa € 43,-. 
De oprit naar de snelweg A2 ligt op slechts ongeveer 300 meter afstand.

Gevarieerd
studentenleven 

Het centrum van Maastricht en de oude binnenstad zijn fietsend vanuit Think Tank binnen 5 minuten te bereiken. Achter de pittoreske bakstenen gevels van de stad schuilt een levendig centrum met tal van theaters en musea, restaurants en cafés, pleinen en parken.

De studentenverenigingen, die vooral populair zijn onder Nederlanders, organiseren hun eigen evenementen. Ook vinden er regelmatig innovatieve bijeenkomsten plaats zoals TEDx Maastrich. Als perfecte aanvulling op je studie biedt de universiteit tal van fitnesscursussen en sportactiviteiten aan.

Contact

Hotspots in Maastricht

Historisch Maastricht is rijk aan cultuur en vol van bourgondisch genieten.
De stad biedt tal van uitgaansgelegenheden, restaurants en culturele mogelijkheden.

Het vrijthof

Het Vrijthof is een pittoresk plein in het hart van de oude binnenstad van Maastricht, omzoomd met bomen en bedekt met oude straatstenen. Hier worden met regelmaat een grote verscheidenheid aan evenementen georganiseerd. Het plein wordt omzoomd door veel cafés en restaurants, evenals een theater en een kunstmuseum.

Vooral de twee kerken op het plein zijn indrukwekkend. De protestantse Sint Janskerk springt meteen in het oog met zijn knalrode toren. De katholieke driebeukige Servatiusbasiliek wordt beschouwd als de oudste kerk van Nederland.

Vestingstad

De geschiedenis van Maastricht werd tot in de moderne tijd gevormd door een sterke militaire invloed. Al in de 3e eeuw werd een eerste handelspost door de Romeinen tot fort uitgebouwd. In het begin van de 13e eeuw kreeg Maastricht stadsrechten en werd de eerste stadsmuur gebouwd. In de loop van de tijd werden de muren versterkt en uitgebreid met nieuwe stadspoorten. Dit was het begin van de uitbreiding van Maastricht tot vestingstad.

Door de strategisch belangrijke ligging was de stad de komende eeuwen een van de belangrijkste garnizoenssteden in Noordwest-Europa. Sporen hiervan zijn vandaag de dag nog te vinden in de vorm van oude vestingwerken.

Bonnefantenmuseum

Met haar raketvormige, 28 meter hoge toren vormt het Bonnefantenmuseum een van de moderne landmarks in Maastricht. Naar een ontwerp van een van de meest bekende Italiaanse architecten van de 20e eeuw, Aldo Rossi.

Het museum voor beeldende kunst herbergt een gevarieerde collectie werken van vroeg Italiaanse schilderkunst, middeleeuwse beeldhouwkunst, Zuid-Nederlandse schilderkunst en hedendaagse kunst.

De Maas

De rivier de Maas ligt aan de oorsprong van de stad Maastricht. Waar in de loop der tijd de functie van de scheepvaart is afgenomen biedt de rivier nu idyllische uitzichten en onderdak aan vele recreatieve activiteiten.

Riviercruises, vissen, kayakken en rafting, de Maas biedt een unieke atmosfeer aan het leven in Maastricht.

Wyck

Wyck (spreek uit als Weak) mag touristisch dan wel niet zo bekend zijn als het historische stadscentrum, voor de inwoners van Maastricht is het “the place to be”. De pal aan de Maas gelegen is ontstaan uit de ceramische industrie van de vroege 20e eeuw.

Tegenwoordig vormt Wyck het meest gewilde stukje Maastricht. Dé hotspot met trendy café’s, winkeltjes, ateliers en restaurants biedt voor ieder wat wils.

Klik op de locatie map om de map te bekijken en te downloaden met legenda.

Interesse in een
appartement?  

Neem contact met ons op. 

Neem via onderstaande button contact op met Boek & Offermans Makelaars voor een antwoord op  al je vragen over beschikbaarheid en aanvullende informatie.
De THINK TANK appartementen zijn enkel bestemd voor studenten.

Om in aanmerking te komen voor een appartement dien je een geldig studentenID te overleggen.

Contact